Stichting

Stichting ESD is in 2013 opgericht ter ondersteuning van organisaties verbonden aan de Universiteit Twente.

Kennis

Vanwege de relatief korte tijd dat studenten aan de universiteit verbonden zijn gaat er snel kennis verloren. Om te voorkomen dat iedere keer het wiel opnieuw uitgevonden moet worden willen wij een hoop kennis verzamelen in de stichting zodat er een centrale vraagbaak ontstaat. Ook willen we mensen samen laten brainstormen zodat er hopelijk ook de juiste oplossing voor een probleem gevonden kan worden.

Kunde

Als het eenmaal zover is en de activiteit gaat plaatsvinden, dan heb je ook mensen nodig die weten hoe ze met de gehuurde materialen om moeten gaan. Omdat dit niet altijd bij een organisatie zelf aanwezig is willen we een groep mensen verzamelen die tijdens een evenement kunnen assisteren in het aansluiten van apparatuur en dergelijken.

Contacten

Soms wil je als organisatie dingen uit kunnen besteden. Maar je kan niet alles door betaalde krachten laten doen omdat je met een beperkt budget zit. Mocht je bijvoorbeeld een fotograaf nodig hebben, dan hebben wij een lijstje mensen waar de stichting contact mee op kan nemen. Een geïnteresseerde fotograaf kan dan contact opnemen met de organisatie en kan het verder onderling geregeld worden.

Materiaal

Kleine organisaties hebben niet altijd een auto tot hun beschikking om materiaal zelf bij een leverancier op te halen en het laten bezorgen van de materialen is ook niet altijd gewenst in verband met relatief hoge bezorgkosten omdat het over kleine hoeveelheden gaat.
Het idee is dat ESD op de campus in hun eigen opslag een basishoeveelheid materiaal heeft liggen wat je nodig hebt om een activiteit te organiseren. Ook materialen die lastig te verkrijgen zijn om te huren zullen in het assortiment opgenomen worden.